Zen Santoku është forma japoneze e thikës kryesore të kuzhinierit.
Santoku ka një gjatësi teh më të shkurtër se thika klasike e kuzhinierit, por me gjerësinë dhe formën e saj të shkëlqyer, është super i përshtatshëm për përpunimin e çdo lloj ushqimi, perimesh, frutash, mishi apo peshku. Është i lehtë për t'u trajtuar, me më pak peshë dhe nuk zë shumë hapësirë.
Seria Zen ka një bërthamë prej çeliku inox VG10 dhe një fortësi superiore prej HRC61 në shkallën Rockwell. Thikat në këtë seri kanë 37 shtresa me teksturë të thjeshtë hekuri damasku: Kjo është 18 shtresa në secilën anë të bërthamës. Përfundon me dhëmbëzime në pjesën e sipërme të të dy anëve të bëra duke goditur tehun dhe ka emrin e serisë të shtypur në japonisht.
Doreza është e bërë nga mikarta e zezë, e përfunduar dhe e bashkangjitur shtesë me dy ribatina inox. Ky material nuk tkurret apo deformohet, është i miratuar për kontakt me ushqimin dhe do të zgjasë për dekada
Thika është e lehtë për t'u përdorur për të përpunuar çdo lloj ushqimi
Është punuar me dorë në Seki City Japoni
Mirëmbajtja duke e shpëlarë në ujë me më pak detergjent
Thika duhet të mbrohet nga goditjet ose rëniet në dysheme. Thika nuk synohet të goditet. Mos lani në makinë larëse enësh
Thikë Yaxell Zen Santoku
numri i modelit 35501
Gjatësia e tehut 165 mm
Gjerësia e tehut 45 mm
Gjatësia totale 300 mm
Fortësia e tehut 61±1 HRC
Pesha 210 gr